Koristni nasveti za nakup športnih oblačil

Športna oblačila perete veliko pogosteje kot druge vrste oblačil. Ravno zato je še toliko pomembnejša sama kakovost tkanine. Obenem morajo oblačila za šport zdržati še druge številne napore, na primer pogosto in močno raztezanje, stik z grobimi materiali. Vse to od vas zahteva, da pri nakupovanju tovrstnih oblačil še toliko bolj pazite in da si pri izbiri vzamete dovolj časa.

Pri izbiri športnega oblačila ne gre samo za vprašanje stila oziroma samega izgleda. Upoštevati je potrebno še vrsto dejavnikov, ki dobro pripomorejo k ustreznemu nakupu. Pred končno izbiro športnega oblačila se zato vprašajte, ali bo udobno med gibanjem; ali je tkanina prepustna; ali dopušča hitro sušenje ter vpijanje znoja in ne nazadnje, ali je material dovolj vzdržljiv in kakovosten.

Funkcionalnost športnih oblačil

Športna oblačila morajo biti v prvi vrsti narejena iz vrhunskih materialov. Bombaž je preverjeno odličen material, vendar pri športnih oblačilih ni nujno najboljša izbira. Namesto bombaža je veliko bolje izbrati kakovostne sintetične materiale, kot je na primer poliester. Takšne tkanine so namreč posebej zasnovane za intenzivne treninge ter učinkovito pomagajo pri reguliranju toplote. Poleti torej hladijo, pozimi pa grejejo.

Športna oblačila
Športna oblačila morajo biti v prvi vrsti narejena iz vrhunskih materialov.

Poleg materialov je pri izbiri oblačil pomembna tudi funkcionalnost. Še posebej dobrodošla so športna oblačila s čim več manjšimi žepi. Vanja lahko spravite vse nujne pripomočke, na primer ključe, denar, nakit, telefon s slušalkami.

Izbira velikosti oblačila za vadbo

Športna oblačila morajo biti ustrezne velikosti. Pri nakupu pogosto ne razmislite dovolj o pravi velikosti. Če se le da, oblačila za vadbo oziroma trening pred nakupom vedno dobro pomerite. Na takšen način boste lahko najbolje preverili udobje in velikost.

Oblačila za šport vedno kupujete le v specializiranih prodajalnah. Le takšne prodajalne vam lahko zagotavljajo kakovosten nakup. Veliko dobre in ugodne izbire je tudi na spletu, kjer lahko izbirate med kolesarskimi in pohodniškimi oblačili, tekaškimi oblačili, softshell jaknami, modnimi športnimi oblačili. Pri izbiri ne pozabite preveriti blagovne znamke.

Poleg kakovostnega oblačila za šport še kakovostna obutev

Če boste na sebi na primer nosili vrhunsko tekaško športno jakno, obuti pa boste v uničene tekaške copate, niste najbolje poskrbeli za vadbo. Tako kot je za vadbo pomembna kakovost oblačila, je pomembna tudi kakovost obuvala.

Softshell jakne so udobnejše od vetrovk

Softshell jakne so izjemno priljubljene. Še posebej dobrodošla izbira so za vse tiste, ki se v prostem času v hladnejšem vremenu radi odpravite v naravo izvajat najrazličnejše športne dejavnosti. Nekateri takšne jakne radi primerjajo s flisi ali pa z vetrovkami. V obeh primerih se softshelli izkažejo za boljšo izbiro.

Softshell jakne
Softshell jakne so še posebej dobrodošla izbira so za vse tiste, ki se v prostem času v hladnejšem vremenu radi odpravite v naravo.

Jakne softshell so v primerjavi z vetrovkami veliko bolj udobne. Bolje namreč dihajo ter odvajajo vlago stran od telesa. V njih se posledično veliko manj potimo in zato lažje vzdržujemo telesno temperaturo pri intenzivnejši telesni aktivnosti.

Še druge ključne prednosti softshell jaken

V primerjavi z vetrovkami so softshell jakne mehkejše, lažje, krajše, bolj raztegljive. Odlično se premikajo s telesom. Praviloma so podložene, izjemno tople, tišje in nas torej ne motijo s šuštenjem tako kot vetrovke.

Softshelli se telesu veliko bolje prilegajo kot vetrovke in flisi. Če vam je torej izjemno pomembno, kako ste v športni jakni videti, potem je softshell jakna še toliko primernejša izbira. V primerjavi s flisi ali vetrovko je veliko elegantnejša ter bistveno privlačnejšega videza.

Uporaba softshell jaken

Softshell jakne se lahko nosijo kot srednji sloj pod vetrovko. Ker so tople in raztegljive, so na primer odlična izbira za smučanje ali pa plezanje. Če vreme ni preveč muhasto, so prav tako dobra izbira za izlet v naravi ali po mestu.

Softshell jakne
V primerjavi z vetrovkami so softshell jakne mehkejše, lažje, krajše, bolj raztegljive.

Softshell jakna je kot nalašč ustvarjena za muhasto vreme v jesenskem času. Če mu želite učinkovito kljubovati, kupite takšno jakno. Z dobro izbiro boste dosegli, da jo boste nosili tudi več let. 

Nakup ugodne in kakovostne jakne softshell

Softshell jakne lahko kupite v vseh dobro založenih prodajalnah s športnimi oblačili. Pri izbiri se osredotočite na uveljavljeno blagovno znamko. Če imate možnost, jakno pred nakupom dobro preizkusite. Kupite kakovostno, ki jo boste lahko nosili nekaj sezon zapored. Cena naj ne igra prevelike vloge, saj praviloma vpliva na kakovost. Raje izberite dražjo in zato kakovostnejšo jakno.

Po drugi strani pa vam nekatere spletne prodajalne ponujajo dobro izbiro softshell jaken vrhunske kvalitete po zelo dostopnih cenah. Preverite lahko v znani spletni prodajalni habeco.si. V njej so vam na voljo še drugi kakovostni kosi oblačil, ki so namenjeni zlasti športnim dejavnostim.